Online filmforgamazói szolgáltatásunk első pillanatától látszott, hogy egy sikeres alkotás ismérve az is, hogy illegálisan használják fel, növelve weboldal nézettséget, ezáltal hirdetési bevételt szerezve, vagy közösségi média felületen tagságot építsenek vele.

Az, hogy forgalmazóként, egy bevételszerző tevékenység védelme is feladatunk, megrendelőink elvárása volt.  

Így kezdődött...

Jelenleg, csak a magyar  "közönségnek" szolgáltató, illegálisan szerzett filmeket felhasználó  weboldalak száma 13-17 között mozog. ( ezek az oldalak dinamikusan cserélődnek, sokszor úgy is, hogy többszörös átirányítással fűzik őket láncba az üzemeltetők )  Ezek mögött körülbelül 5-8 személy áll,  van, hogy egy ember több oldalt is üzemeltet párhuzamosan.  Ezeknek az oldalaknak a célja: az ingyenes filmnézéssel látogatottságot növelni, ezzel kattintás alapú hirdetés bevételt szerezni.  Van, hogy közvetlen hirdetés elhelyezés is lehetséges, de láttunk PayPal adományozási felhívást is.

Fontos említeni a közösségi média felületeket is, ilyen oldal nagyságrendileg  50 üzemel egy időben. Ezek is változnak folyamatosan, mivel a Meta ( Facebook ) közösségi elveit sérti az illegális tartalom megosztás.  Ezeknek a csoportoknak a taglétszáma akár 250-300 ezer is lehet. Számításaink szerint Magyarországon, nagyságrendileg 900 ezer ember él  több-kevesebb rendszerességgel az ingyenes filmezés lehetőségével.

Szélsőséges példa a közösségi média felületen történő monetizálásra, amikor egy zárt csoport adminisztrátora az ingyenes film megosztásért cserébe, saját számlaszámát megadva adományt gyűjt.

A nagyságrendekről röviden:  
Egy átlagos film megjelenítő oldal nézettsége havonta  tízezres, illetve pár millió között mozog. A Google hirdetésekből szerezhető bevétel az oldalon megjelenő hirdetésektől függően  20-30 fillér / néző, azaz kattintás. Az eddigi rekorder a havi nézettséget illetően  36,240,000 néző..  ( adatforrás:  https://www.similarweb.com )

Statisztika:

Jelenleg monitorozott filmek száma:  8
Ismert monetizáló oldalak száma:  17
Folyamatban lévő, általunk indított büntetőeljárások száma: 4

ESETTANULMÁNYOK - folyamatban lévő eljárások

Részletes információ Esettanulmányok oldalunkon.
Az oldal jelszóval védett, hozzáférés az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges. 

KÉPVISELT FILMGYÁRTÓK, FORGALMAZÓK:

MOZINET KFT.
SKYFILM KFT.
SOLVE ART KFT.
VERTIGO MEDIA KFT.